Origen dels pubs irlandesos

Viatja al passat i descobreix la fascinant història dels pubs irlandesos d'Irlanda! Coneix tots els antecedents i curiositats.

Bienvenid@s al nostre blog de My bar! Ja que has arribat fins aquí, avui tenim el gust de presentar-te un article especial dedicat a l’origen dels pubs irlandesos. Un viatge enrere en el temps que no et pots perdre!

Abans de començar és necessari que sàpigues que els pubs irlandesos tal com avui els coneixem, van néixer en la dècada dels 90 a les mans de The Irish Pub Company de Mel McNally, una de les empreses més prestigioses de construcció, va començar la seva implementació de l’essència irlandesa al llarg del món.

Pub irlandès o Public house

Els pubs irlandesos més antics daten del segle X, van ser una adaptació de les conegudes Inn houses d’Anglaterra la principal ocupació de les quals era atendre les necessitats dels treballadors i visitants perquè poguessin disposar d’un espai recreatiu on entretenir-se.

sean's bar historia irish pub
A diferència dels pubs d’Anglaterra, en aquests locals irlandesos se servien també cerveses artesanes i licors de la regió, de fet, generalment se situaven prop dels magatzems dels comerços de la localitat o també en les rebotigues de la regió per a donar accés ràpid als treballadors.

Segons les cròniques històriques d’Irlanda, el primer pub irlandès que va ser obert i del qual existeix documentació oficial que li reconeix l’honor de ser el Irish pub amb major antiguitat és el Siguin’s Bar amb més de 800 anys.

Proliferació dels pubs irlandesos en el món

Encara que al principi els Irish pub eren locals minoritaris als pobles, la seva expansió veritablement va començar a partir de la invasió d’Anglaterra en el segle XI, iniciada pel rei Enric VIII. Aquests establiments irlandesos es van utilitzar com una forma de protesta de la població en contra de les lleis reals que els prohibien consumir begudes alcohòliques.

Aquestes reunions clandestines es feien en llocs poc visibles per a evitar problemes amb les autoritats angleses, a més de convertir-se anys més tard en els escenaris històrics més importants, on els revolucionaris es reunien per a preparar la seva independència respecte al govern anglès amb la creació del Irish Republic Army (IRA) i l’exèrcit de la república d’Irlanda.

exercit IRA irlanda
A causa de la inestabilitat política, les guerres internes i a la fam de la població es va produir una gran immigració entre els habitants d’Irlanda, els quals van obrir un pub irlandès en cada lloc en el qual es podien instal·lar, fet que va ser una contribució perquè es popularitzés el dia de Sant Patrici a tot el món.

Els pubs irlandesos en l'actualitat

És corrent que en els nostres dies quan parlem d’un Irish Pub ens vingui inconscientment la seva associació amb la famosa cervesa irlandesa Guinness. Aquest fet es deu principalment a l’associació empresarial entre The Irish Pub Company amb la cervesera Guinness, la qual es va produir en la dècada de 1990.

Segons les xifres oficials de l’empresa, en l’actualitat s’han obert més de 7000 locals a tot el món seguint una estètica dels tradicionals pubs irlandesos de fusta i una carta enfocada en les cerveses irlandeses més populars.

Irish Pub My Bar Barcelona

A partir d’aquí és el moment que visquis la teva pròpia experiència en My bar i gaudis de l’essència que un Irish Pub tradicional pot oferir-te a Barcelona. Estem segurs que et delectessis amb les nostres especialitats i begudes, et divertiràs amb el nostre ambient internacional/festiu i t’emocionaràs amb els nostres partits esportius en directe.

Ens veiem en el pròxim post

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Entradas relacionadas